I

Despre Nomad Ecovillage

„Cuibărit” între Munții Piatra Craiului și Bucegi, sătucul nostru verde e răsfătat cu peisaje montane spectaculoase și cu apusuri pentru care timpul pare să se oprească în loc.
Ne aflăm la intrarea în Parcul Natural Bucegi, zona fiind foarte privilegiată din punct de vedere geografic (trasee de drumeție și de mountain bike), cultural (proximatatea față de landmark-ul Castelul Bran), având și alte inițiative foarte interesante în apropiere (locuri emblematice precum Rezervația de Urși de la Zărnesti, Parcul Național Piatra Craiului).

Nomad Ecovillage nu înseamna doar un camping, ci o experiență complexă. Am creat o mini-comunitate la aprox. 1100 m, membrii comunitatii locuind în rulote și corturi. Astfel, de la cazare autentică la corturi și cabane rustice, la colaborarea cu comunitățile locale pentru produse naturale, zone de relaxare, socializare, spații de joacă pentru copii, masaje și sesiuni de yoga, ne propunem să oferim experiențe ecoturistice unice oaspeților care se alătură (chiar și temporar) “tribului” nostru.

Asa cum ii spune numele, proiectul Nomad Ecovillage înseamnă o comunitate, oameni cu viziuni asemănătoare care își propun să aibă un impact pozitiv atât asupra mediului, cât și asupra oamenilor care îl compun și pentru care devine un stil de viață în sine.
De ce Nomad? Pentru că ne place să fim liberi, să călătorim, să descoperim zone cu potențial ridicat, dar nevalorificate, pe care să le transformam ulterior în ceva frumos și sustenabil.

Prima cabana este un hibrid între fosta odaiță folosită pentru animale și are structură și majoritatea barnelor originale.

În ea s-au amenajat 2 WC-uri, 2 Dușuri, mansarda cu 10 paturi și o camera family cu pat dublu + pat suprapus. În total 14 paturi.

A doua cabană a fost intenționată să fie restaurată și ea, dar lemnul fiind foarte cariat, s-a decis să fie construită de la zero. Cabana are o mansardă mică cu 5 paturi (pentru copii ideală), camera family cu balcon, pat dublu + pat suprapus, camera twin cu pat suprapus iar la parter este sală de mese, cu bucătarie și terasă exterioară cu priveliște spre munți. În total 11 paturi.

Alte îmbunătățiri din 2011: s-a împrejumuit locația cu gard ghimpat, avem paturi cu saltele foarte comfortabile, usa la camera cu 10 paturi de deasupra băii, s-au instalat panouri solare pe cabana care asigură necesarul de curent pentru cabane, frigider și boiler cu apă caldă la bucătarie.