Iti plac cuvintele in limba germana? De la Fundatia Legakids

Fundatia Legakids din Germania ofera copiilor ce au probleme de scriere in limba germana sau probleme de calcul matematic ajutor. Lurs (monstrul cel verde) este personajul ce iubeste foarte mult greselile si vrea mereu sa corecteze cu rosu. Important este ca copiii sa inteleaza ca nu este capat de lume cand gresesc si ca monstrul Lurs poate fi invins. Pe site-ul www.legakids.de am gasit mai multe povesti, jocuri si cantece pentru copii, amuzante si pline de greseli. Am sa le detaliez in lista ce urmeaza.

 

1. Prezentarea lui Lurs. http://www.legakids.net/kids/hoerspiele-comics/lurs/ (asculta si citeste).

2. http://www.legakids.net/kids/hoerspiele-comics/doof/ (sunt eu prost, sau?). P0vestea Legai si problemele ei de citire.

3. http://www.legakids.net/kids/hoerspiele-comics/reflektor/  Povestea lui Steni si dificultatile lui de scriere dupa dictare.

4. http://www.legakids.net/kids/lesespiele/entdeckung-1/ Greselile (Lurs) sunt identificate. Citeste textul cu atentie si verifica la final daca ai inteles corect.

5. Care sunt dorintele secrete ale lui Lurs (pe langa cat mai multe greseli)? Descopera aici: http://www.legakids.net/kids/lesespiele/lurswuensche-1/

6. http://www.legakids.net/kids/spiele-games/akademie-wimmelbild/ Reusesti sa-i descoperi pe toti cei 21 de monstruleti si sa-i asezi pe scaun. Citeste mesajul de pe tabla. Verifica peste tot, in calculator, pe lustra si-n alte locuri.

7. http://www.legakids.net/kids/lurs-abenteuer/ Un joc de strategie, in care trebuie sa citesti, scrii si sa calculezi corect. Succes in cautarea tatalui lui Lega si Steni. el a fost ‘imprumutat’ de Lurs si pitit intr-un loc secret.

8. http://www.legakids.net/kids/spiele-games/woerterjagd/ Alege intai ce vrei sa vanezi: adjective, substantive sau verbe. Primeste puncte doar daca vei trage in cuvintele din categoria aleasa la inceput. Daca-l impusti pe Lurs vei primi puncte in plus. Ai ramas fara munitie? Apasa pe SPACE. Ai 1 minut la dispozitie. Grabeste-te!

9. http://www.legakids.net/kids/spiele/memoreim/  Alege la inceput daca sunteti doi si vreti sa va jucati intre voi, sau daca ai curaj, joaca impotriva lui Lurs. Cauta cuvintele rosii, individual si in propozitii.

10. http://www.legakids.net/kids/zahlenspiele/lurseinmaleins/   Joc cu calcule matematice simple: inmultire, impartire, scadere si adunare. Cuvantul vielfach inseamna multiplu.

11. http://www.legakids.net/kids/zahlenspiele/zahlenjagd/  Alege la inceput: multiplu de 2, multiplu de 3, multiplu de 5 etc. Si fii atent, doar cele care sunt multiplu de acel numar ales de tine la inceput le tintesti. Trage in Lurs, primeste puncte suplimentare. SPACE pentru incarcarea armei.

12. http://www.legakids.net/kids/zahlenspiele/dosenwerfen/ Unchiul Lurs este prezent la diferite evenimente pe vreme frumoasa cu al lui butic de tragere la tinta. Cate doze poti nimeri? Daca ai nimerit vreuna, cate au mai ramas?

13. http://www.legakids.net/kids/zahlenspiele/lursmania-rechnen/ Uita-te bine prin clasa si alege ce calcul matematic vrei sa faci. Mult succes.