Germana cu Claudiu

Die Ampelinis-Finde die Gefahr (Gaseste pericolul!)

Cei trei Ampelini: Gina (in culoarea galben-gelb), Grecco, (verde- gr├╝n) si Rocoo (rosu-rot) ne ajuta sa intelegem si sa prevenim pericolele, atunci cand circulam pe strada(im Stra├čenverkehr), suntem la locul de joaca (auf dem Spielplatz), la piscina (im Schwimmbad) sau acasa (im Haushalt).

Este recomandata copiilor cu varsta cuprinsa intre 3 si 8 ani.

Cum functioneaza

Aplicatia se poate downloada gratuit din Appstore pentru utilizatorii de dispozitive Apple, insa este disponibia si o versiune pentru Android.

Printr-o animatie atractiva si colorata sunt recreate scene din lumea reala. Scopul este ca, prin simpla apasare a pictogramelor,sa se identifice greselile pe care le fac uneori copii sau chiar adultii

De la pagina de start (Zur Willkommenssseite) se navigheaza spre partea dreapta sau stanga a ecranului unde se afla cele sase locuri pe care prietenii nostri Ampelini le vor vizita:

  • Das Haus (casa)
  • Die Feuerwehr (cladirea pompierilor)
  • Der Spielplatz (locul de joaca)
  • Das Freibad (strandul)
  • Der Park (parcul)
  • Das Kino (cinematograful)

Se poate reveni oricand la pagina de start si explora alte zone, prin apasarea butonului din stanga ecranului.

Exemplu:

La strand: La strand regulile nu sunt intotdeauna respectate. Atunci cand apasam (simplu click) pe un ambalaj din sticla, lasat la intamplare,in jurul piscinei,unul din prietenii nostri ne va atentiona ca ambalajele din sticla nu pot fi abandonate in jurul piscinei. Ele se pot sparge si rani alti copii.

In casa: Cele 11 obiectele din baie sunt in dezordine. Ele trebuie asezate la locul potrivit prin miscari drag&drop.