Der erste Adventskalender – Primul calendar de Advent

Adventul este perioada premergatoare Craciunului, perioada care incepe la 1 decembrie. De aceea un calendar de Advent are, desigur, 24 de zile. Dar de ce avem nevoie de un calendar de Advent? In asteptarea lui Mos Craciun, copiii pot descoperi zilnic cate o mica surpriza in spatele usilor asa-numitului calendar de Advent: un desen, o ciocolata sau alte surprize. Astfel, asteptarea devine mai usoara.

Traditia incepe la inceputul secolului 20 cand Gerhard Lang, inventatorul acestui calendar, dorea sa stie cate zile mai sunt pana la venirea lui Mos Craciun. Semnele de pe lumanare (die Kerze mit 24 Markierungen), paiele din patut (die Strohhalme in der Krippe) sau dungile de creta de pe tocul usii ( die Kreidestriche), nu puteau spune cu precizie cate zile mai sunt pana la Craciun…

Urmariti povestea primului Adventskalender si apoi confectionati un calendar simplu din pungi de carton. Accesand hyperlink-ul „Zahlenvorlage“ puteti imprima modelele de numere care vor fi atasate pungilor de carton.

http://www.kidsweb.de/weihnacht/adventskalender_basteln/tueten_adventskalender_basteln.html

Viel Spaß!